Každý človek by chcel mať u seba doma veľmi veľa pomocníkov, ktorých by využíval stále. Ide o rôzne elektrické prístroje či elektrické spotrebiče. Mojimi každodennými pomocníkmi sa stali sporák, chladnička, mikrovlnná rúra, rýchlovarná kanvica. Sporák používam na varenie rôznych jedál každý druhý deň. Varím s radosťou pre svoje deti, ale aj pre seba a svojho milovaného manžela. Veľakrát pripravujem rôzne chuťovky, len tak, že sa mi chce. Dosť často varievam guláše, buď z divinového alebo hovädzieho mäsa. Používam na varenie práveže sporák. Sporák mám klasický plynový.

 

bubon práčky

 

Plyn je celkom lacný oproti elektrickej energii, a to zisťujem pravidelne pri ročnom zúčtovaní. Aj keď varím každý druhý deň, spotreba plynu je porovnateľne nižšia ako elektrická energia. V chladničke mám uskladnené rôzne potraviny alebo aj hotové jedlá v hrncoch. Bez chladničky by som sa nezaobišla. V tomto teple je chladnička veľmi dôležitá. Inak by sa vám veľmi rýchlo pokazilo vaše jedlo. V mikrovlnnej rúre si zohrievame navarené jedlo. Už aj môj deväťročný syn vie používať mikrovlnnú rúru. Nie je to nič ťažké. S elektrickými zariadeniami sa viete veľmi jednoducho naučiť pracovať. Stačí použiť rozum, no niekedy je dobré sa pozrieť aj do návodu.

 

práčka

 

 

Keď sme s manželom kúpili práčku, svokor nám ju zapájal. Svokor si samozrejme nepozrel návod a montoval ju štýlom, že to vie a nie je to nič ťažké. Keď som dala večer prať, aby som vyskúšala novú práčku, začala cestovať po kúpeľni. Hádajte v čom bol problém. Nedal dole kovovú časť, ktorá bola asi na každej stránke v návode upozorňovaná, aby sa odmontovala. Potom sme na to prišli a už takú chybu nespravíme. Mohlo nám to však poškodiť našu novú práčku. Práčku využívam našťastie dodnes skoro dennodenne. Je to pre mňa najväčší elektrický pomocník v domácnosti.